Arizona All Nissan Club

General Discussion => Open Discussions => Topic started by: m.sainz12 on December 19, 2014, 12:58:16 PM

Title: unusual noise from engine
Post by: m.sainz12 on December 19, 2014, 12:58:16 PM
So a while back I started felling a vibration when I turned my A/C on. But now that its cold the vibration happens on cold starts or sitting at a light after braking harder than normal. I also noticed I have a squeak at cold starts along with a squeak from the engine compartment only when I give it gas not at idle. Anyone got a clue what this could be? My belt look fine. I just don't want to deal with taking it to the service department at Peoria Nissan.. :/
Title: Re: unusual noise from engine
Post by: m.sainz12 on April 06, 2015, 03:17:20 PM
Since I last post this the vibration has gone away... but now I have an annoying constant squeak unless I'm accelerating to speed limit then starts back up.. any help would be greatly appreciated
Title: Re: unusual noise from engine
Post by: pinchel (Rob) on April 06, 2015, 07:02:38 PM
Did you go through water recently?
Title: Re: unusual noise from engine
Post by: Jo-BOB on April 06, 2015, 08:30:35 PM
vid of noise?
Title: Re: unusual noise from engine
Post by: m.sainz12 on April 07, 2015, 04:31:28 AM
Did you go through water recently?

Yes but the squeak has been occurring before I went through the water
Title: Re: unusual noise from engine
Post by: pinchel (Rob) on April 07, 2015, 07:54:59 AM
Did you go through water recently?

Yes but the squeak has been occurring before I went through the water

So it doesn't happen when the A/C is off? Squeaking probably from the belts slipping usually. Have you had the belts changed? Or any work done with that would require them being adjusted?
Title: Re: unusual noise from engine
Post by: Xtracrispy on April 07, 2015, 08:25:09 AM
There is a known problem with the power steering pump being misaligned on the older trucks, but that usually causes a squeak on cold start ups that goes away.

Could be related? Maybe you have that issue and it has worn your belt.
Title: Re: unusual noise from engine
Post by: pinchel (Rob) on April 07, 2015, 08:28:23 AM
There is a known problem with the power steering pump being misaligned on the older trucks, but that usually causes a squeak on cold start ups that goes away.

Could be related? Maybe you have that issue and it has worn your belt.

Glad you brought that up, mine has that. We have replaced the main hose for the power steering once, what a pain. Still leaks from the bottom of the reservoir, I think it needs a new design.
Title: Re: unusual noise from engine
Post by: FirstXRS (Zac) on April 07, 2015, 12:26:16 PM
Still leaks from the bottom of the reservoir, I think it needs a new design.

Ok, glad I'm not crazy. I replaced my reservoir because of evidence of a substantial leak, and it still leaks. Hose is in great condition, too.


For the squeak, is it metallic in nature?
Title: Re: unusual noise from engine
Post by: m.sainz12 on April 07, 2015, 01:13:09 PM
To be honest I haven't inspected it more than just listen to it while driving and a quick glance to make sure its not misaligned. I'll have to go look at it right now. And I haven't replaced the belt yet considering its a 2014, bu I might just have to
Title: Re: unusual noise from engine
Post by: Xtracrispy on April 08, 2015, 08:19:37 AM
There is a known problem with the power steering pump being misaligned on the older trucks, but that usually causes a squeak on cold start ups that goes away.

Could be related? Maybe you have that issue and it has worn your belt.

Glad you brought that up, mine has that. We have replaced the main hose for the power steering once, what a pain. Still leaks from the bottom of the reservoir, I think it needs a new design.

I think I have the same one leaking, too. Was going to put a new clamp on it but I couldn't get to the dang thing!
Title: Re: unusual noise from engine
Post by: WHPIVxterra on April 08, 2015, 12:19:26 PM
at least all yalls gear box didnt go! that projject sucks!
Title: Re: unusual noise from engine
Post by: m.sainz12 on April 08, 2015, 02:49:03 PM
Very true! Especially with hour rusty yours was!

And an update yesterday the noise went away, went to inspect it and it was gone and haven't heard it since Tuesday at 5am
Title: Re: unusual noise from engine
Post by: pinchel (Rob) on June 27, 2015, 09:05:40 AM
Glad the noise went away, but you jinxed me. Since we put new wheels on our X we are getting an unusual noise from under the vehicle, and it's hard to say what it is. I can tell you that it kind of sounds like towards the front but definitely underneath. The noise sounds almost like a rattle but you only hear it when starting from a stop and accelerating at like a 1/4 or so of pedal. A faster acceleration the noise is either non existent or covered up by the engine roar.

I was thinking maybe something loose or I read the cat my be broken inside. I highway speeds the sound is non existent. It does have like 208+ miles.
Title: Re: unusual noise from engine
Post by: Chuy on June 28, 2015, 01:29:59 PM
Glad the noise went away, but you jinxed me. Since we put new wheels on our X we are getting an unusual noise from under the vehicle, and it's hard to say what it is. I can tell you that it kind of sounds like towards the front but definitely underneath. The noise sounds almost like a rattle but you only hear it when starting from a stop and accelerating at like a 1/4 or so of pedal. A faster acceleration the noise is either non existent or covered up by the engine roar.

I was thinking maybe something loose or I read the cat my be broken inside. I highway speeds the sound is non existent. It does have like 208+ miles.


I have the same noise, I only hear it on hard take off's or when climbing a steep hill. It sounds like plastic rattling to me, so Im thinking its the air box or something against the firewall. I only noticed it after getting larger wheels recently.