collapse

Donate Flag2GC

Donate to Toys for Tots!
Become a 2018 AZXC Supporting Member just Click the Donate button.

* Calendar

August 2018
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 [14] 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Upcoming Events

* Newest Member

* Who's Online

  • Dot Guests: 32
  • Dot Hidden: 0
  • Dot Users: 1
  • Dot Users Online:

* User Info

 
 
Welcome, Guest. Please login or register.
goto AZXC

Go To AZXC

goto AZTC

GoTo AZFC

GoTo AZPC

Forum Chatbox

Refresh History
  • PitSnipe (Kyle): Wow, I have not heard of this issue. 15 hour job for a $50 part is nuts. Hopefully someone that knows of this issue will speak up.
    Yesterday at 12:42:16 PM
  • downs44: Got an 06 that just went through SMOD. Got everything replaced. Now my low oil pressure light is flickering on after the engine warms up and the truck is at idle. Doing some digging on the forums it looks like a common problem is the rear timing cover gallery gasket leaking and causes the symptoms. Looks like a 15 hour or so repair for a $50 part. Was wondering if anyone else has had this issue and any words of advise. To save some dialogue, the oil pressure sensor is about a year old and I changed the oil and filter after i noticed the light and that did not fix the issue.
    August 11, 2018, 05:31:19 PM
  • Jo-BOB: she needs both?
    August 09, 2018, 12:22:48 PM
  • PitSnipe (Kyle): Chantel does
    August 09, 2018, 09:34:21 AM
  • Jo-BOB: anyone in the group need a 2nd gen engine or transmission by chance?
    August 08, 2018, 10:37:26 PM
  • PitSnipe (Kyle): Go ahead and ask away
    August 08, 2018, 08:21:55 AM
  • downs44: I have been on thenewx quite a bit. hoping to find some local insight.
    August 08, 2018, 08:11:59 AM
  • PitSnipe (Kyle): We can do the best to help here, but try out the national site TheNewX.org
    August 08, 2018, 07:47:54 AM
  • downs44: Hey! Newbie here. I met some of you guys at the F2GC event this weekend. I was with the mountain rescue group. Did not have my X up there due to some mechanical issues. I need some input and was wondering which forum I should put my questions in.
    August 08, 2018, 07:45:12 AM
  • pinchel (Rob): Please make sure to tag and share any social media for our sponsor(s) - Combat Wipes
    August 07, 2018, 04:46:23 PM
  • Thupertrooper (Victor): Had a blast. Awesome time
    August 07, 2018, 04:23:01 PM
  • PitSnipe (Kyle): What a great weekend it was
    August 06, 2018, 10:08:14 AM
  • pinchel (Rob): Thanks everyone who made it out to Flag2GC!
    August 05, 2018, 04:25:15 PM
  • pinchel (Rob): See you all there!
    August 02, 2018, 05:42:33 AM
  • Edwin562: im thinking of doing the JP project on my 1.5 gen...
    July 31, 2018, 08:14:41 PM
  • azxtreme: I need one to powder coat red for the Jurassic Park Xterra
    July 29, 2018, 08:00:39 PM
  • azxtreme: Well I know he's out of business apparently and I know sometimes people sell their trucks or go different routes
    July 29, 2018, 08:00:06 PM
  • pinchel (Rob): extra?
    July 29, 2018, 07:48:02 PM
  • azxtreme: Anyone have an extra xoskel light cage or low Pro bar
    July 29, 2018, 07:44:36 PM
  • pinchel (Rob): You coming to Flag2GC?
    July 28, 2018, 06:10:05 PM
GoTo RockAuto Vinyltats Nissan Accessories & Parts at CARiD.com
Combat Wipes The Scrubblade Advantage
CVT Tents and Awnings Nissan Accessories & Parts at CARiD.com Nissan Accessories & Parts at CARiD.com

Author Topic: 'SLIP' Light coming on after TS  (Read 974 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline 07offroadx

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 77
  • Gender: Male
  • At Cliff's edge
'SLIP' Light coming on after TS
« on: October 07, 2016, 11:27:37 AM »
07 OR Xterra--
I am out of country right now(deployed) and my brother did my TS for me. She still has the stock coilovers because we are saving up for some bada$$ ones. So she still sits same height. Everything is hooked up and wiring is fine and checks out. Every turn taken causes the 'SLIP' light to flash and traction control to really mess with my brother trying to drive. An alignment has been done but he thinks it is due to not having spacers on the rear so front wheels are traveling different speeds then rear.

Has anyone else had this problem? I am sure I am not the only one lucky enough for this but what solves it and are there any ways around for the time being? Currently he just has to remember to hit the VDC button before driving off. Thanks for any input whether helpful or not! Haha
« Last Edit: October 07, 2016, 11:47:03 AM by 07offroadx »
Prepare for the worst; Hope for the best.

Offline Thupertrooper (Victor)

  • AZXC Event Coordinator
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 853
  • Gender: Male
Re: 'SLIP' Light coming on after TS
« Reply #1 on: October 11, 2016, 08:44:51 AM »
Bad sensor or fualty abs cable connection.
Check for pinched or stretched plugs.

Offline Whattha(Nik)

  • Supporting Member
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 123
  • Gender: Male
Re: 'SLIP' Light coming on after TS
« Reply #2 on: October 11, 2016, 12:50:41 PM »
First off .... Thank you for your service.  My family and I greatly appreciate your sacrifice. 

Second...
I have this issue at times as well.  I have not been able to come up with a solution.  I did the TS a few years back now, and when I am on the Freeway and I go around a long sweeping turn at speed, my dash lights up like crazy.  I have to slow down and then complete the turn then the lights go out. I have never had any braking issues but I do not like that the system freaks out when I am driving.  I have learned to just slow down on long bends, once I actually come across a fix I will be doing it for sure. 
BloodyPerfect.com

Offline Hammer (Avi)

  • Club President
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1844
  • Gender: Male
Re: 'SLIP' Light coming on after TS
« Reply #3 on: October 12, 2016, 09:13:34 AM »
Mine was over sensitive forever, constantly engaging around turns.   Sometimes if i parked with the wheels turned the VDC and slip would turn on and stay on for days.  Eventually it came on and never turned out, I tried the calibration procedure online.  Park on a straight line that endlessly travels around the earth.  Disconnect battery, reconnect, start, drive without turning wheel and keep under 5mph for 265 miles.  Checked ABS wires and bearings, everything seemed fine.  Took it to the dealer and asked them to clear and calibrate the alignment.  Took them 20 minutes and then they charged me $100 and I haven't had an issue since...   
PRG Advanced lift
Xoskel Sliders and Roof Rack
Full skids

Offline Thupertrooper (Victor)

  • AZXC Event Coordinator
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 853
  • Gender: Male
Re: 'SLIP' Light coming on after TS
« Reply #4 on: October 12, 2016, 09:20:48 AM »
Stealership has the code reader specifically for that. All they do is reset

 



Copyright ©2015 Arizona Xterra Club The Nissan names, logos and slogans are registered trademarks of Nissan Motor Co. Ltd and is no way affiliated with this site. All posts are the property of the posters and are not the responsibility of the Arizona Xterra Club, it's affiliates, web hosts or associated companies.